Salvăm pe Vlăduț împreună cu Mami&Co Fair - Donatie
22788
post-template-default,single,single-post,postid-22788,single-format-gallery,,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Salvăm pe Vlăduț împreună cu Mami&Co Fair

Salvăm pe Vlăduț împreună cu Mami&Co Fair

Zavațchii Vladimir

Pe data de 23.05.2013 a fost lovit de un șofer de taxi pe o trecere de pietoni. Vova se afla în brațele bunIcii, iar eu eram alături și împreună treceam drumul. Taximetristul conducea cu viteză mare și nu ne-a observat. Lovitura i-a rupt bunIcii clavicula și mâna, iar Vova a căzut pe mașină, după care șoferul de taxi a ajuns într-un baner, iar Vova a căzut jod de pe capotă. După această lovitură, el a intrat în comă și i s-a oprit respirația. Diagnosticul dat în urma acestui accident a fost destul de grav: hemoragie pe două părți ale creierului, fractură a urechii, fractură a claviculei, leziuni ale organelor interne, creier, multiple contuzii și o fractură de craniu. Vova este practic singurul copil care a supraviețuit cu astfel de leziuni. Medicii ne-au spus că băiatul nu va ieși din comă și că persoanele cu astfel de leziuni pur și simplu nu trăiesc. Dar, după 4 luni Vova a început să revină încet la viață, el are acum în vârstă de 10 de ani, dar se comportă ca un copil nou-născut: nu poate ține capul, nu poate respira de sine stătător, nu poate înghiți. Am mers în Germania, pentru controale de gastrostomie și traheostomie. În acest moment, băiatul nu poate sta și nu pșoate vorbi. Vova îndurat mai mult de 40 de operații la cap, chirurgie by-pass, decompresii ale creierului, endoscopie dar, din păcate, craniul a fost spart și a trebuit să fir înlocuit cu material plastic. Noi însă nu pierdem speranța de a ne pune fiul pe picioare. După ce am început să mergem la un centru de reabilitare, Vova a început să se simtă mult mai bine, dar, din păcate, suma pentru achitarea reabilitării este multe prea mare pentru noi . Copiii cu astfel de leziuni necesita echipament medical foarte scump, multe medicamente nu se comercializează în Moldova, scutece, examene permanente ale creierului efectuate în clinici private, o alimentație speciala pe care le cumpăra doar din Italia și Germania, iar costul unei astfel de sticle este de 10 euro. Rog oamenii de bună credință să ne ajute să ne punem feciorul pe picioare, fără ajutorul și sprijinul dumneavoastră, nu putem face față. Speranța noastră este în voi.
Dragii nostri prin efortul comun al Fundatia Doneaza Pentru COPII si cea mai tare comunitate a mamicilor Mami&Co Fair, sa reusit colectarea sumei de 8024 de lei pentru reabilitarea lui Vladut .
Mulțumiri donatorilor , Partenerului nostru Kiwi.md si voluntarilor: Vasea Lapusneanu, @Nadejda Lăpușneanu, Alexei Clichici, Ala Nani, Janeta Zbirnea, Radu Stici, Cristina, Adriana Ursu, Valeria Surdu si părinților copiilor din cadrul cursului de dans pentru sustinerea initiativei de a participa la acest tirg.
Am reusit sa aducem speranță parintilor in privinta însănătoșirii puiului lor.
#voluntarii_din_pasiune #tineriidinBacioi #ȘcoaladeValori #FundațiaDoneazăPentruCOPII
1

2

3

5

6

8

10

11

12

12-05

15

16

17

20

21

23

26

29

30

31

45

46

54

56

58

65

66

68

74

78

87

88

99

787

878

987

No Comments

Post a Comment