Tîrg de caritate: „Susține pe Teodor Dogari!”

Teodor Dogari din localitatea Bacioi, a fost diagnosticat cu neuroblastomă în stadiul III la vârsta de 8 luni, iar la momentul actual urmează un tratament de chimioterapie în Turcia. Din păcate costul procedurilor este mult peste posibilitățile părinților suma constituind 456.000 TRY aproximativ 116.920 EURO. In pofida la faptul că, foarte multă lume încearcă să susțină această familie în continuare, nu sa reușit să se colecteze toată suma necesară pentru tratament. Fundatia DPC organizeaza intru sustinerea lui TEO Târgul Caritabil întitulat „Susține pe Teodor Dogari!” în centrul comunei Băcioi în data de 20 august 2017, orele de manifestare 10:00-18:00. Unde alături de prieteni, parteneri, oameni cu inimă mare vom scoate în vânzare: produse alimentare, hăinuțe, încălțăminte, jucării, rechizite, vom organiza master clas, etc-iar banii colectați vor fi donați sută la sută acestei familii, ce caută cu disperare să își salveze copilul.

1 iunie- Ziua Copiilor

La sediul Fundatiei Donează Pentru COPII am sărbătorit Ziua copilului împreună cu copii din localitatea Băcioi, datorită voluntarilor și partenerilor noștri am pregătit mai multe surprize pentru copii: concursuri, tombola cu super premii nu uita sa te înregistrezi, trambulina, muzica si voie buna.
Trambulina va sta la dispozitia copiilor si vor avea dreptul la o doza de distractie gratuita!!!
Pregatite surprize dulci pentru copii- gratuit- căpsuni dulce, înghețată, suc, bomboane, mere. alune, biscuți.
Sincere mulțumiri organinizației pentru donatia generoasa de jucarii pentru copii(coarde pentru fetițe, mingi pentru baieti, seturi de puzzel, seturi de jocuri educative)

0
0

Workshop: „Ability through Art” nr.1, 21-05-2018

Am dat startul la atelierul nostru de pictura „Abilitate prin Artă” au participat 9 copii din comuna Bacioi. 🎉
O experiență minunata pentru copii,l

a primul atelier din cadrul POIECTULUI: Abilitate prin Artă, facem cunoștință cu acuarelele si cele doua metode de lucru cu ele: metoda uscată și metoda umedă. Încurajăm individualitatea fiecărui copil, astfel copii au ales paletă de culori pe placul lor.
nouă ne place ce a iesit!

0
0

Tîrg de caritate: Împreună pentru Abilitate prin Artă

În scopul susținerii morale și anume incluziunii sociale prin educație non-formală a copiilor ocoliți de soartă, Fundația „Donează Pentru Copii” a inițiat : Proiectul: ABILITATE PRIN ARTĂ, ce prevede desfășurarea unui atelier de pictură pentru copii din familiile social vulnerabile si cu dezabilități din comuna Băcioi. În acest sens sunt întreprinse mai multe acțiuni din partea Fundației, printre și care organizarea Târgului de caritate: Împreună pentru Abilitate prin Artă, unde alături de agenți economici, voluntari, susținători am colecta fonduri necesare pentru buna desfășurare al Atelierului de PICTURĂ.

0
0

„Abilitate prin artă”

În comună, conform statisticilor, sunt în jur de 2 041 de copii sub vârsta de 14 ani; și deși suntem o comună destul de mare și aproape de Chișinău, nu sunt suficiente posibilități de dezvoltare multilaterală al acestor copii, complementar instituțiilor școlare frecventate.
Concomitent cu cursurile existente, la solicitarea părinților, dorim sa desfășurăm Atelierul de PICTURĂ. Acest atelier își propune să exploreze latura artistică a copiilor, învățându-i diferite tehnici de pictură și desen dar, în același timp, îmbogățindu-le cultura generală cu informații despre marii pictori ai lumii.

Obiectivele proiectului:
Scopul desfasurării Atelierului de PICTURĂ este de a produce o schimbare, o crestere, o echilibrare in dezvoltarea copilului, de a asigura libertate de exprimare si manifestare a dorintelor, nevoilor, opiniilor, atitudinilor sale.
Prin intermediul atelierelor, copiii invată:

Să formeze relații armonioase cu cei din jur, să comunice, să se facă inteles;

Se cunoaște pe sine, iși dezvoltă increderea in sine si in propriile abilităti;

Iși dezvoltă capacitățile cognitive (memoria, limbajul, atenția, gîndirea);

Iși exprimă propriile emoții, depașind blocajele;

Invată sa lucreze in grup, să coopereze, să iși echilibreze relațiile cu ceilalți, capătă o imagine coerentă despre sine si raportarea la lume;

Invată strategii de rezolvare a problemelor intr-un mod care să nu creeze disfuncție;

Se eliberează de tensiuni, anxietati acumulate, stres, frustrari si sentimente negative;

Prin tehnicile și activitățile noastre, în cadrul atelierelor, urmărim să abordăm 4 arii importante in dezvoltarea copilului:
aria educatională-cognitivă(dezvoltarea cunoștințelor , a limbajului receptive și expresiv, a creativității)

aria de dezvoltare visual-motorie ( motricitatea fină și grosieră, îndemînare, deprinderi motorii, coordonare ochi-mînă, simțul estetic)

aria socială și interacțională ( abilitatea de lucru ăn echipă, de a comunica si a asculta, de a se adapta în cadrul unui grup și a-și îmbunătăți deschiderea către interacțiune)

aria emoțional-afectivă ( identificarea și descărcarea emoțiilor, exprimarea afectivă prin tehnici expresive, dezvoltarea spontanietății, a încrederii în sine și in abilitățile proprii.

STRUCTURA PROGRAMULUI

Atelierele vor avea loc intr-un cadru securizat, suportiv, coordonați de un specialist in domeniu;

Se lucrează în grupuri mixte formate din 8-10 copii;

Vârsta: copii și preadolescenți cu vârsta cuprinsă între 7 – 13 ani;

O şedinţă durează 90 de minute;

Atelierul de pictură se desfăsoară o dată pe săptămână;

Împreună construim caractere puternice pentru societatea de mâine!

0
0

Salvăm pe Vlăduț împreună cu Mami&Co Fair

Zavațchii Vladimir

Pe data de 23.05.2013 a fost lovit de un șofer de taxi pe o trecere de pietoni. Vova se afla în brațele bunIcii, iar eu eram alături și împreună treceam drumul. Taximetristul conducea cu viteză mare și nu ne-a observat. Lovitura i-a rupt bunIcii clavicula și mâna, iar Vova a căzut pe mașină, după care șoferul de taxi a ajuns într-un baner, iar Vova a căzut jod de pe capotă. După această lovitură, el a intrat în comă și i s-a oprit respirația. Diagnosticul dat în urma acestui accident a fost destul de grav: hemoragie pe două părți ale creierului, fractură a urechii, fractură a claviculei, leziuni ale organelor interne, creier, multiple contuzii și o fractură de craniu. Vova este practic singurul copil care a supraviețuit cu astfel de leziuni. Medicii ne-au spus că băiatul nu va ieși din comă și că persoanele cu astfel de leziuni pur și simplu nu trăiesc. Dar, după 4 luni Vova a început să revină încet la viață, el are acum în vârstă de 10 de ani, dar se comportă ca un copil nou-născut: nu poate ține capul, nu poate respira de sine stătător, nu poate înghiți. Am mers în Germania, pentru controale de gastrostomie și traheostomie. În acest moment, băiatul nu poate sta și nu pșoate vorbi. Vova îndurat mai mult de 40 de operații la cap, chirurgie by-pass, decompresii ale creierului, endoscopie dar, din păcate, craniul a fost spart și a trebuit să fir înlocuit cu material plastic. Noi însă nu pierdem speranța de a ne pune fiul pe picioare. După ce am început să mergem la un centru de reabilitare, Vova a început să se simtă mult mai bine, dar, din păcate, suma pentru achitarea reabilitării este multe prea mare pentru noi . Copiii cu astfel de leziuni necesita echipament medical foarte scump, multe medicamente nu se comercializează în Moldova, scutece, examene permanente ale creierului efectuate în clinici private, o alimentație speciala pe care le cumpăra doar din Italia și Germania, iar costul unei astfel de sticle este de 10 euro. Rog oamenii de bună credință să ne ajute să ne punem feciorul pe picioare, fără ajutorul și sprijinul dumneavoastră, nu putem face față. Speranța noastră este în voi.
Dragii nostri prin efortul comun al Fundatia Doneaza Pentru COPII si cea mai tare comunitate a mamicilor Mami&Co Fair, sa reusit colectarea sumei de 8024 de lei pentru reabilitarea lui Vladut .
Mulțumiri donatorilor , Partenerului nostru Kiwi.md si voluntarilor: Vasea Lapusneanu, @Nadejda Lăpușneanu, Alexei Clichici, Ala Nani, Janeta Zbirnea, Radu Stici, Cristina, Adriana Ursu, Valeria Surdu si părinților copiilor din cadrul cursului de dans pentru sustinerea initiativei de a participa la acest tirg.
Am reusit sa aducem speranță parintilor in privinta însănătoșirii puiului lor.
#voluntarii_din_pasiune #tineriidinBacioi #ȘcoaladeValori #FundațiaDoneazăPentruCOPII
1

2

3

5

6

8

10

11

12

12-05

15

16

17

20

21

23

26

29

30

31

45

46

54

56

58

65

66

68

74

78

87

88

99

787

878

987

0
0

Mulțumiri

Vă aducem sincere mulțumiri pentru activitatea Dumneavoastră nobilă și rodnică de binefacere. În timpurile actuale complicate sunteți cu adevărat o lumină datatoare de speranță în întunericul disperării multor oameni social dezavantajați. Să Vă lumineze Bunul Dumnezeu în continuare faptele de suflet și să Vă însoțească întotdeauna profundul respect al societății.

Mulțumim Părintelui Nicolae Prescura, parohul Bisericii Ortodoxe Moldovenești din Londra, parohului Bisericii Ortodoxe Cipriote, dar și susținătorilor: Denis Gurdiș, Nicolae Paiu, Grecu Marina, Petru și Maria Arpenti-Pogor, Valeriu Pintelei, Ecaterina și Alexandru Danita, Zinaida Rotaru, Natalia Rotari, Ion Mereacre, scriitoarea Marinela Ioana Parasca, Rodica Sacagiu, Alexei Prepelita, Alexandra Gherciu, Ionaș Veronica, Doina Mihaescu, Elena Melnic, Daniliuc Olga, Victoria Lapusneanu.

    Bio HaneyA3 PLUS logo new LOGO STILBIROTIC FILE001

 

 

 

0
1