Despre Noi

Fundația Donează Pentru Copii este o organizație non-guvernamentală modernă, non-profit, a cărei viziune este transformarea Republicii Moldova într-o societate care generează încredere, echilibru şi curaj. De aceea, ghidați de valori, am deschis Școala de Valori în comuna Băcioi, unde, ne propunem să construim caractere puternice pentru viitor prin crearea unei comunități de tineri autonomi, care acționează responsabil și etic.

Existăm pentru că Moldova este o țară care are nevoie de modele.

Credem că puterea de transformare a unei societăți stă în educație și în tineri și de aceea am ales să ne dedicăm tinerilor din R.M. Ne-am hotărât să le fim ghid în procesul de construire a caracterului și în cel al descoperirii de sine. Îi ajutăm să aibă mai multă încredere în ei şi să găsească răspunsuri la întrebările care îi preocupă: Cine sunt EU? Care sunt valorile mele? La ce sunt bun? Cum îmi dau seama ce carieră să urmez? De unde știu că am luat decizia potrivită? 

La Școala de Valori accentul cade pe NONFORMAL.

Învățăm distrându-ne, prin joacă, într-o atmosferă prietenoasă, plină de energie. Oferim experiențe de formare a caracterului prin ateliere de valori, sesiuni de coaching, workshop-uri de dezvoltare personală, tabere, programe cu modele și expunere internațională. Toate sunt gândite pe termen lung.

Suntem un grup de oameni tineri, pasionați de educație şi plini de entuziasm.

Am pornit la drum în 2016 cu o idee şi am fost îndeajuns de nebuni să credem că putem reuși. Acest lucru nu s-a schimbat nici astăzi. Ştim că revoluționarea educației din R.M. nu se va realiza peste noapte şi suntem conștienți că este cale lungă până la transformarea întregii societăți. Însă tinerii care ne-au trecut pragul în acest an și cei care urmează ne încurajează să continuăm!

Ne-am angajat să respectăm un set de 4 valori.

Acestea scot la suprafață tot ceea ce este mai bun din noi, atât ca echipă, cât și ca individ. Ele sunt fundația identității noastre și asta ne ajută să lucrăm împreună în fiecare zi:

  • Integritate – Ne respectăm promisiunile făcute către noi înșine și către ceilalți. Dezvoltăm cu responsabilitate relații bazate pe încredere și onestitate cu toți cei alături de care lucrăm.
  • Libertate – Nu îndoctrinăm. Lăsăm tinerii să aleagă. Oferim individului libertatea de a gândi.
  • Curaj – Facem şi spunem doar ceea ce considerăm că este corect. Dăruirea pentru tineri, valori și construirea de caractere ne motivează să acționăm cu putere și curaj, conform convingerilor pe care le avem.
  • Încredere – La Școala de Valori investim încredere în tineri și în educația nonformală, și informală în propria organizație și în oamenii alături de care lucrăm. Avem încredere că Moldova poate fi țara pe care cu toții o dorim. Investim încredere în oamenii de caracter.

Credem cu tărie că tinerii de astăzi – adulţii de mâine au puterea de a schimba în bine societatea şi de aceea ne-am propus să-i încurajăm să se dezvolte, fiindu-le aproape pe parcursul perioadei de maturizare. Pentru un impact profund şi pozitiv asupra tinerilor, ne dorim să colaborăm cu actori din întreaga comunitate. Prin programele noastre, vrem să ne implicăm alături de instituţii şi organizaţii din mediul de afaceri în transformarea societăţii, având ca fundament educaţia.

E mai ușor să crești copii puternici decît să repari adulți înfrînți!

Donează pentru educație!

Rechizitele bancare Fundația „DONEAZĂ PENTRU COPII”

cod fiscal 1016620001096

IBAN: MD17ML000000002251263225

Cod SWIFT: MOLDMD2X363

BC ”Moldindconbank” S.A. filiala Decebal

 Vă puteți înscrie pentru ajutorul pe care il puteți oferi în fiecare luna. 

Deasemenea puteți procura sau dona cărti, jucării, haine. Toate produsele donate sunt repartizate direct copiilor.